1. Konferencija konzervatora-restauratora ConRestCon 2022.

Hrvatsko restauratorsko društvo ovim putem poziva svoje članove i sve zainteresirane da nam se pridruže na 1. Konferenciji konzervatora-restauratora “ConRestCon” 2022. u organizaciji Hrvatskog restauratorskog društva i Hrvatskog državnog arhiva.

Konferencija je organizirana povodom Dana europske baštine 2022. godine, a održat će se 21. rujna 2022. godine u prostorima Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.

Konferencija će započeti izložbom radova kojima su članovi Hrvatskog restauratorskog društva sudjelovali u našoj 1. Virtualnoj izložbi postera 2021. godine. U središnjem programu konferencije izlaganja će održati pozvani predavači iz konzervatorsko-restauratorske i srodnih struka. Skup će zaključiti okrugli stol na teme položaja konzervatorsko-restauratorske struke u Republici Hrvatskoj i održivosti baštine, što je ovogodišnja središnja tema Dana europske baštine.

Zbog ograničenog broja sudionika u prostorima Hrvatskog državnog arhiva prijave za sudjelovanje će biti obavezne i otvorene početkom rujna.

Održavanje konferencije ovisit će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Program događanja kao i više informacija slijedi u rujnu.