Kulinarstvo

Kulinarski Institut Kul IN osmislio je jedinstveni program kulinarstva u trajanju od dva mjeseca, u sklopu kojega će polaznici dobiti znanja u kuharstvu i osnovama slastičarstva.

Ovaj intenzivni program namijenjen je polaznicima koji žele unaprijediti svoja znanja u kuharstvu ili profesionalno se usmjeriti prema gastronomiji. U sklopu programa polaznici će imati kuharske praktikume, teorijsku nastavu, stručne posjete različitim proizvodnim centrima ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predavanja gostujućih hrvatskih i inozemnih chefova.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u dva mjeseca polaznicima pruži osnovna znanja potrebna za početak rada u profesijama vezanim uz kulinarstvo. Uz kvalitetnu nastavu i profesionalna znanja koja će polaznici naučiti tijekom programa, imat će također priliku ostvariti brojne kontakte s eminentnim kuharima i šefovima kuhinja te izbliza upoznati profesionalnu gastronomiju.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni kuhar.

Trajanje programa: 2 mjeseca

 Termini izvođenja nastave:

  • 17.01.2023. – 17.03.2023.
  • 21.03.2023. – 23.05.2023.
  • 16.10.2023. – 15.12.2023.

Cijena programa: 7.125,00* Eura, PDV je uključen u cijenu.

* U studenom smo smanjili cijene dvomjesečnih programa za 600 EUR! Popust vrijedi za sve navedene termine, ako dovršite proces prijave u studenom!

Cijena u studenom: 6.525,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.

Navedena cijena uključuje

  • Cjelokupan program Kulinarstva
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Uniforme

Kulinarski praktikumi

S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše kuharske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše kuharske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu kulinarskih praktikuma su: Higijena hrane i zaštita na radu; Osnovne tehnike termičke obrade namirnica; Osnovne tehnike rezanja; Priprema hrane, umaci i juhe; Osnovne tehnike obrade mesa i ribe; Povrće i vegetarijanska prehrana i Deserti.

Stručni posjeti

U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, mesa i suhomesnatih proizvoda, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju lokalne proizvode te uče detalje proizvodnje ili pripreme namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.