Airbnb podržava Hrvatsko restauratorsko društvo (HRD)

Hrvatsko restauratorsko društvo (HRD) strukovna je umjetnička udruga osnovana u ožujku 1994. godine u Zagrebu. Okuplja konzervatore-restauratore diljem Republike Hrvatske, fokusirajući se na različita područja kao što su kulturna baština, likovna umjetnost, povijest umjetnosti, umjetnički obrti, tradicijski zanati i srodne kulturne djelatnosti.

Airbnb je prepoznao važnost konzervatorsko-restauratorske struke te podržava Hrvatsko restauratorsko društvo u promicanju i očuvanju kulturne baštine Republike Hrvatske. Značajnom donacijom Airbnb će omogućiti realizaciju napora udruge za unapređenje očuvanja kulturne baštine Republike Hrvatske, promicanje kulturnog turizma i jačanje edukacije u području konzerviranja i restauriranja.

Hrvatsko restauratorsko društvo će u sklopu Noći muzeja 2024. organizirati konzervatorsko-restauratorske radionice s ciljem edukacije i podizanja svijesti o očuvanju kulturnih dobara. Radionice će se održati u Zagrebu, Vukovaru i Križevcima. Uz stručno vodstvo posjetitelji će imati priliku upoznati se s osnovama konzervatorsko-restauratorske struke i okušati se u malim vježbama.

“U ime Hrvatskog restauratorskog društva zahvaljujemo na donaciji koju smo primili od Airbnb-a. To će nam uvelike omogućiti potporu jačanju konzervatorsko- restauratorske struke te promicanju kulturnog turizma pomažući privatnim korisnicima kulturnih dobara da kroz edukaciju očuvaju i obnove svoje vrijedne predmete.“, rekao je Marko Buljan, predsjednik Hrvatskog restauratorskog društva. „Ovim programom financiranja pomoći ćemo u promicanju važnosti kulturne baštine, konzervatorsko-restauratorske struke i kulturnog turizma u Hrvatskoj.“ Dodao je.

„Naslijeđe je nevjerojatno bogatstvo za turističku industriju i igra temeljnu ulogu u širenju turizma, potičući ljude da otkrivaju odredišta izvan utabanih staza kako bi uživali u ljepoti obrtništva. Drago nam je što smo partneri s HRD-om na tako ključnoj temi”, rekla je Valentina Reino, Airbnbova voditeljica javnih politika za južnu Europu.